De redactie heeft weer een aantal interessante nieuwsberichten voor je op een rij gezet.

Coöperaties willen voorrang voor lokale energie

Coöperatieve energieleveranciers willen dat de energiemarkt kiest voor robuuste, slimme en lokale maatregelen. Energiecoöperaties willen direct gaan leveren aan lokale afnemers tegen een faire en voorspelbare prijs. Zo worden gebruikers langdurig beschermd tegen grillige stroomprijzen.

Lees meer >> https://www.duurzaamnieuws.nl/cooperaties-willen-voorrang-voor-lokale-energie/

 

Salderen afschaffen onzinnig plan

De regering is bang dat er te veel zonnepanelen komen en dat daarmee de kosten voor het salderen uit de hand gaan lopen. Ook zouden bezitters van zonnepanelen te veel voordelen krijgen. Daarom wil ze het salderen afschaffen. Maar dat is en blijft een gedachtenkronkel, is de opinie van Han Blok.

Lees meer >> https://www.duurzaamnieuws.nl/salderen-afschaffen-is-en-blijft-een-onzinnig-plan/

 

Verticale zonnepanelen in Culemborg

Het eerste opwekproject met verticale zonnepanelen is een feit: in Culemborg staan 958 panelen rechtop in metalen houders in stroken op het land van een melkveehouder. Duurzame energie opwekken, terwijl het land gebruikt kan blijven worden en het bodemleven en de biodiversiteit wordt verbeterd.

Lees meer >> https://www.hieropgewekt.nl/kennisdossiers/eerste-cooperatieve-project-met-verticale-zonnepanelen-staat-in-culemborg

 

Slimme thuisbatterij voor zonnestroom

Een slimme thuisbatterij uit Nederland waarmee bezitters van zonnepanelen in de toekomst niet alleen hun eigen stroom van het dak opslaan, maar ook geld kunnen verdienen op de elektriciteitsmarkt. Dat is wat startup Charged heeft ontwikkeld met zijn Sessy thuisbatterij.

Lees meer >> https://www.duurzaamnieuws.nl/zo-helpt-een-slimme-thuisbatterij-je-geld-verdienen-met-zonnestroom/

 

Bij de buren

Een collega-energiecoöperatie ontwikkelt een zonneproject ten noorden van Tilburg waarvoor inwoners van de postcodes 5048, 5049 en 5011 (Noord) en 5071 (Udenhout) zich kunnen aanmelden.

Lees meer >> https://zonnemaatje.nl/onze-projecten/#zonnemaatje-duinboeren