In de wijk Quirijnstok is op 28 september een buurtbijeenkomst georganiseerd over de energietransitie. Met een opkomst van zo’n 75 geïnteresseerde buurtbewoners was de bijeenkomst een succes. Het podium was voor Maaike Wolfs, de duurzaamheidsmakelaar in Quirijnstok. Tientallen buurtbewoners hebben na afloop een afspraak gemaakt met Maaike voor een energieadvies aan huis of om eens samen te praten over duurzame maatregelen. Dit alles in het kader van de ‘proeftuin aardgasvrije wijken’. Daarnaast is Maaike ook elke vrijdagochtend tussen 9 en 12 uur beschikbaar voor vragen of een vrijblijvend gesprek. Dit kan bij het inlooppunt op de hoek van de Nobelstraat en de Van Kalmthoutlaan.

Infomarkt

Na een welkomstwoordje van wethouder Oscar Dusschooten ging de groep uit elkaar op de infomarkt. Buurtbewoners konden daar in gesprek gaan met Maaike, de klimaatklussers en Energiefabriek013. Er waren ook twee huiseigenaren die al ervaring hebben met het energiezuiniger maken van hun huis. Bijvoorbeeld met zonnepanelen, isolatie, HR++ glas en vloerverwarming. Zij beantwoordden met plezier de vragen van buurtbewoners. Vincent Voorheijen vertelde na afloop enthousiast: “Ik vond het heel mooi om de grote opkomst te zien. Het geeft aan dat verduurzaming echt leeft in de wijk. Het was fijn om mensen te kunnen helpen door te vertellen welke maatregelen ik heb genomen en daarover vragen te kunnen beantwoorden. Dat verlaagt voor buurtbewoners hopelijk de drempel om ook hun huis te verduurzamen.”

Op dinsdag 30 november is de volgende buurtbijeenkomst in MFA De Symfonie. NB: Vanwege Corona heeft de organisatie besloten om die bijeenkomst te verschuiven naar een moment wanneer het weer kan (z.s.m.). Gehoopt wordt op januari 2022.