HIER opgewekt

HIER opgewekt helpt je op weg naar schone duurzame energie. Of je nu in huis, met de buren of samen met dorps- of stadsgenoten aan de slag wil. HIER opgewekt is dé website met informatie over lokaal energie opwekken en wonen zonder aardgas. Van energie besparen en isoleren tot de alternatieven voor aardgas. En van duurzame energie opwekken tot het energiesysteem van de toekomst.

Lees meer>> www.hieropgewekt.nl

Webinars en podcasts Klimaatakkoord

Wil je weten hoe het gaat met de afspraken in het Klimaatakkoord? Volg dan de webinars en podcasts (klimaatcasts), onder leiding van Ed Nijpels. Met achtergronden, nieuwe inzichten, een toelichting op lobby-trajecten, en nog veel meer. Erg interessant! Via de link kun je de eerdere webinars en klimaatcasts bekijken. Ook kun je via deze link je abonneren, dan krijg je een seintje als er een nieuwe is.

Link: https://www.youtube.com/channel/UCifw47OdVNvrLBPJDQba-yw

De grootste windmolen op aarde

Windmolens worden steeds groter en wekken meer stroom op. Maar dat alleen is niet genoeg; er moeten ook windmolens komen op plekken waar dat nu nog niet kan, zoals de open zee waar het water diep is. Windmolenbouwer GE werkt nu aan drijvende turbines met een vermogen van 12 megawatt.

Lees meer: https://www.change.inc/energie/windmolen-grootste-drijven-offshore-zee-36369

Jongeren willen meer aandacht voor klimaat

57% van de jongeren (12 t/m 21 jaar) die meededen aan een representatief onderzoek van Young Impact gaven aan zich bezig te houden met het klimaat. Dit gaat zeker niet zonder grote zorgen. Zo denkt bijna de helft (42%) van hen dat milieuproblematiek de komende vijf jaar alleen maar zal toenemen. De opwarming van de aarde is de grootste klimaatzorg onder de jongeren (49%), gevolgd door het uitsterven van bepaalde diersoorten (40%).

Lees meer: https://www.duurzaamnieuws.nl/jongeren-willen-meer-aandacht-voor-klimaat-en-milieu-in-onderwijs/