Energiefabriek De Reit klaar voor de start

 

We hebben bindende afspraken gemaakt over de overname van de installatie op het dak van de Vereniging van Eigenaren Muiderslotstraat. Enexis heeft aangegeven de opgewekte elektriciteit te kunnen transporteren. Er zijn voldoende belangstellenden om te participeren in het project. En de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft de subsidie toegekend. Dat biedt een gezonde financiële basis om 15 jaar lang de zonne-installatie te kunnen exploiteren. Dus Energiefabriek De Reit is klaar voor de start.

Het bestuur gaat nu de belangstellenden benaderen om hun deelname definitief te maken. En een energieleverancier zoeken die de elektriciteit wil kopen. Dan kan binnen enkele maanden de knop om en is het project ‘live’.

Het bestuur van Energiefabriek De Reit is ondertussen in gesprek met twee andere Verenigingen van Eigenaren. Kunnen ook op hun daken zonnepanelen komen? En kunnen die installaties worden ondergebracht in Energiefabriek De Reit? Als dat lukt kunnen nog meer belangstellenden bediend worden.