Een werkgroep van Energiefabriek013 heeft onderzocht of de aanleg van een zonnepark op de geluidswal langs de A58 haalbaar is. De uitslag is positief! Dus de werkgroep adviseert het bestuur van Energiefabriek013 om door te gaan met de realisatie.

Dit plan gaat over ongeveer 5.000 zonnepanelen op de geluidswal langs de A58 tussen het Van der Valkhotel en het Elisabethziekenhuis. Het plan wordt opgesplitst in vijf postcoderozen (een postcoderoosboeket). Eén daarvan is specifiek bedoeld voor Tilburgers met een smalle beurs, die daardoor moeilijk kunnen deelnemen aan de energietransitie.

Om dit mooie project verder te ontwikkelen, zoekt Energiefabriek013 deelnemers en financiers. De 5.000 aandelen in het project worden tegen een aantrekkelijke prijs en mooi en duurzaam verantwoord rendement aangeboden. Heb je interesse om deel te nemen en wil je alvast aandelen reserveren? Stuur een mail aan kempenbaan@energiefabriek013.nl.

Om een start te kunnen maken hebben we – kortlopend – risicodragend kapitaal nodig. We zijn in overleg met de gemeente Tilburg om de helft van dit kapitaal te lenen. Daarnaast vragen wij leden van Energiefabriek013 en andere lezers van deze nieuwsbrief om voor één jaar geld beschikbaar te stellen. Als tegenprestatie bieden wij een wat hoger percentage als vergoeding. We hebben nog ongeveer €50.000 nodig. Wil je ons helpen? Neem dan (vertrouwelijk en vrijblijvend) contact op met John Kwaks, via john@energiefabriek013.nl of 06 53384772.