Op 1 november 2021 ontving het bestuur onderstaand bericht van GreenChoice over het einde van 3-jaarscontracten.

Beste coöperatie-bestuurder,

Graag informeren wij je over het volgende. Het zal je niet ontgaan zijn dat de energieprijzen op de groothandelsmarkt fors gestegen zijn. Greenchoice volgt de ontwikkelingen nauwgezet en kijkt dagelijks welke aanpassingen er nodig zijn om de risico’s voor klanten en haarzelf te beperken. Om deze reden hebben we vandaag moeten besluiten dat we tot nader order geen 3-jaars tarieven meer aanbieden. Dit geldt voor leden van coöperaties alsook voor de andere consumenten- en zakelijke contracten.

Voor bestaande contracten heeft dit besluit geen gevolgen. Zowel voor de lopende contracten met leden van de coöperaties als de afgesproken tarieven (PPA’s) met de coöperaties verandert er dus niets.

Het blijft voor leden van coöperaties nog wel mogelijk om een 1-jaars contract of een variabel tarief voor Lokaal Groen af te sluiten. Wij zullen de informatie op de partnerpagina’s op korte termijn aanpassen. Zodra de situatie dit toelaat, zullen wij weer contracten met een langere looptijd dan 1 jaar aanbieden. Wij houden je hiervan op de hoogte.

Mocht je vragen krijgen van leden, dan kun je ze doorverwijzen naar deze pagina, waarin we consumenten uitleg geven over de huidige situatie. Daarnaast is het zinvol om de leden vooral nu te wijzen op het belang van woningisolatie. (…).

Vriendelijke groet,

Team Klantprojecten