Vindt u ook dat er nooit naar u geluisterd wordt? Heeft u ideeën hoe het allemaal beter kan? Dan heeft u nu een kans! Energiefabriek013 organiseert een Burgerberaad. Wat?

In een Burgerberaad buigt een gelote groep inwoners zich over een complex maatschappelijk probleem. Ze laten zich grondig informeren en gaan met elkaar op zoek naar oplossingen die het algemeen belang het beste dienen

Energiefabriek013 heeft als energiecoöperatie met enkele projecten de energietransitie – een klein beetje – mee vorm gegeven. Nu zullen er heel snel stappen gezet moeten gaan worden, om nog een kans te hebben iets aan de klimaat verandering te doen. En iets aan afhankelijkheid van energie van landen waar we niet blij mee zijn. En daarmee ook: iets te doen aan die steeds maar stijgende energiekosten.

Heeft u ook last van het veranderende klimaat, de toegenomen hitte en voelt u de hogere lasten ook in uw portemonnee? Wilt u ook eens meepraten en meedenken aan oplossingen? Het gaat immers ook u aan, niet alleen de politici en anderen die je steeds wel hoor. Of die mensen die alleen maar ‘niet willen’. Laat u dan ook horen, denk mee. Help met oplossingen! Weten hoe dat zou kunnen?

Op 6 september a.s. verzorgt de stichting G1000.nu, op uitnodiging van Energiefabriek013, een G1000Café. G1000.nu zet daarbij de vragen; ”Wat is een burgerberaad en waarom is een burgerberaad voor de energietransitie belangrijk?”, centraal. U kunt meedoen! Meldt u aan via de link:

Ik meld me aan voor het G1000Café-Burgerberaad

Het Brabants Dagblad heeft ook een artikel aan dit initiatief gewijd. U kunt dit vinden op: https://www.bd.nl/tilburg-e-o/iedere-tilburger-mag-meepraten-over-energietransitie-in-de-stad-en-niet-alleen-de-witte-oude-man~a52425a2/

Voor meer informatie kun je ook terecht op onze website: https://energiefabriek013.nl/masterclasses/