Rondje langs de velden
De vijftien energiecoöperaties in de regio Hart van Brabant vormen samen de Coöperatie Energie Hart van Brabant. Het werkgebied komt overeen met het gebied van de Regionale Energie en Klimaat Strategie (REKS): Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Heusden, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Tilburg en Waalwijk.
Wij wilden als gezamenlijke lokale energiecoöperaties graag aan de wethouders en beleidsambtenaren van die gemeenten laten zien waar de energiecoöperaties mee bezig zijn en wat ons bindt. Elf van de vijftien energiecoöperaties zijn betrokken bij de windmolens op de Spinder. Allemaal en gezamenlijk hebben we straks te maken met de hub’s: de gebieden in de regio voor grootschalige energie-opwek.
Drie lokale energiecoöperaties hebben zich op 7 april gepresenteerd in een ‘rondje langs de velden’: Energie Gilze Rijen, DEC Oisterwijk en Energiefabriek013.
Energiefabriek013 heeft (natuurlijk) ons zonneproject aan de Kempenbaan met 4000 panelen laten zien. Projectleider John Kwaks ging met name in op het sociale deel van dit project. Hij vertelde hoe mensen met een (zeer) laag inkomen toch kunnen deelnemen aan het project en kunnen profiteren van de opbrengsten ervan. Dat bleek een schot in de roos. En nu maar hopen dat dit project ook snel operationeel zal zijn.
Een impressie van het ‘rondje langs de velden’ vind je hier. >> link naar bijlage Rondje langs de velden