Als lezer van de nieuwsbrief van Energiefabriek013 heb je minstens belangstelling voor een duurzamer samenleving met veel minder of geen fossiele brandstoffen en CO2 uitstoot.

Dat verduurzamen kun je ook met je eigen woning. Of dat heb je misschien al lang gedaan? De gemeente Tilburg en de energiecoöperaties helpen daarbij binnen het programma “Duurzamer Tilburg”.  Je kunt via de gemeente een energie-advies aanvragen van een erkende energie-adviseur. (Helaas geldt dat alleen maar voor particuliere eigenaren van eengezinswoningen: voor huurwoningen en appartementen zijn er weer andere programma’s). Energiefabriek013 neemt met twee ervaren adviseurs deel aan dit project: Peter van Hoogmoed en Marc Vintges.

Wat doen zij? De energie-adviseur bestudeert je woning vanaf de tekeningen in het gemeentelijke archief. Daarna komt hij op huisbezoek en bespreekt je wensen, klachten en ambities met je. Ook vraagt hij naar je energieverbruik en wat al aan de woning is gedaan. Dan volgt een inspectie van het huis en bespreken jullie de mogelijkheden tot verdere verduurzaming. Daar maakt de energie-adviseur een rapport van en daarmee kun jij aan de slag.

Misschien heb je al een energie-advies gekregen of is je woning al goed verduurzaamd? Maar als dat nog niet zo is, dan willen we je graag over de streep trekken met als “beloning” een energieneutraal huisje. Een huisje dat je zelf – of je (klein-)kinderen – in elkaar kunt zetten.

Vraag een energie-advies met huisbezoek aan via deze link. Mail vervolgens ons (via info@energiefabriek013.nl) dat je dat hebt gedaan (met je naam en adres erbij) en je ontvangt per post een energieneutraal huisje. Heb je al eerder een energie-advies gekregen, dan kom je natuurlijk ook in aanmerking. Laat ons dat ook weten via hetzelfde mailadres.

En lukt het je om je buurman of een familielid of kennis een energie-advies te laten aanvragen? Mail ons je eigen naam en adres én de naam en het adres van diegene die je hebt overgehaald en het energieneutraal huisje komt jouw richting uit.

Veel succes met het verduurzamen van je woning tot een energieneutraal huis(je) !