Eind vorig jaar is de bouw van de vier windmolens afgerond. In januari en februari zijn de turbines getest tijdens het proefdraaien. Nadat een molen tien dagen probleemloos ononderbroken heeft gedraaid is de test geslaagd en volgt oplevering.  Sinds 1 maart zijn alle windmolens operationeel en leveren ze groene stroom aan het net. Alleen al tijdens het proefdraaien is meer dan 500.000 kilowatturen opgewekt.

Opening uitgesteld

In april was een feestelijke openingsfestival gepland, maar vanwege de coronamaatregelen is deze uitgesteld. Er wordt een nieuwe datum geprikt.

Bezoek van de koning

Op 11 februari bracht koning Willem-Alexander onaangekondigd bezoek aan Tilburg. Hij is geïnteresseerd in wat burgerinitiatieven kunnen bereiken en bezocht onder meer het Spoorpark. Ook Spinderwind was vertegenwoordigd bij dit bezoek. De koning was vol lof en bewondering dat het burgerwindpark door samenwerking van elf energiecoöperaties uit de regio zo snel gerealiseerd kon worden, zonder een procedure bij de Raad van State of bezwaarschrift.

Kijk voor meer informatie op www.spinderwind.nl.